Først og fremst ved steinsprut - ikke vent for lenge
Dersom du har fått steinsprang i ruta er det viktig å ikke vente for lenge med å reparere skaden. En skadet frontrute er ømfintlig for temperatursvingninger og fuktighet og kan utvikle seg til større skader. Små hakk og sprekker kan raskt utvide seg, spesielt når det er kaldt, og derfor er det viktig at du tar kontakt med et verksted så fort du har mulighet.

Beskytt steinsprutskaden med teip

Om du har teip tilgjengelig kan du med fordel dekke til sprekker eller riper med en teipbit.

En frontrute består av to lag glass med folie imellom, og kommer det fuktighet og skitt inn til folien kan denne bli misfarget.

En slik fuktskade kan føre til et grått felt i frontruta og dette er vanskelig eller ofte umulig å reparere. Dekk til sprekken og kom deg så raskt du kan til et verksted for å få fikset skaden.

Hva betaler jeg for å fikse frontruta?

Skader som kan repareres, som for eksempel steinsprang, dekkes normalt i sin helhet av forsikringen. Om du må bytte frontrute så dekkes det vanligvis over kasko eller delkasko forsikring, men du må da normalt betale en egenandel. Vent derfor ikke for lenge slik at mindre skader utvider seg til en større sprekk.

Frontruta er en viktig del av bilens konstruksjon

Frontruta skal ikke bare gi klar sikt, men er også en viktig del av bilens karosseri. Frontruta stiver opp karosseriet, støtter airbagens funksjon og skal tåle store belastninger. Derfor er det viktig at frontruta er i god stand slik at den kan ivareta sine funksjoner.

Få hjelp hos et av våre merkeverksteder

I tillegg til å være en viktig del av bilens karosseri, inneholder moderne frontruter ofte flere komponenter som sensorer, headup-display og kameraer. Disse må kalibreres riktig og presist da de igjen påvirker bilens støtte- og sikkerhetssystemer.

Mekanikerne på våre merkeverksteder kurses fortløpende slik at du kan være sikker på at de har kompetansen til å gjøre arbeidet riktig. Våre sertifiserte merkeverksteder benytter seg utelukkende av originaldeler der det er nødvendig med utskifting av frontrute eller andre deler.

Har du sprekk eller ripe i frontruta? Hos oss kan du enkelt bestille time online hos ditt lokale verksted.