Historien vår

Lyngdal Karosseri & Auto AS ble etablert i 1947. Med over 75
års tradisjoner og erfaringer har vi vokst frem til det komplette bilsenter i Lister regionen.

Lyngdal Karosseri & Auto AS ble startet i 1947 av de to møbelsnekkerne Salve Støle og Bjarne Landrud. To andre grunnleggere kom med senere, Leif Eikeland og Ingvald Landrud.

Lyngdal Karosseri & Auto AS ble startet opp i en tyskerbrakke som stod oppført på Rom, men som de rev ned og bygde opp igjen der hvor bedriften holder til i dag.

De startet virksomheten som et oppretterverksted – særlig var det mye arbeid de hadde på busser, laste og varebiler som de bygget om. Også brøyteploger og veiskraper hørte med til spesialitetene. Man kan undres på over hvilke faglige forutsetninger møbelsnekkere hadde når det gjaldt karosseriarbeider, men den gang var det slik at alt innvendig på busser var treverk. Etter krigen var alt nedslitt. Råttent treverk måtte fjernes og nytt ble satt inn. De laget karosserirammer av tre som siden ble kledd med aluminiumsplater.

Da bilrasjoneringen ble opphevet i 1960 begynte man med bilsalg. Lyngdal Karosseri & Auto AS startet som forhandler for Renault i 1960, for Peugeot i 1962, Mercedes-Benz i 1964. KIA startet vi opp med i 2013 via Lister Auto AS. Dette selskapet er nå fusjonert inn til Lyngdal Karosseri & Auto AS. Slik at Lyngdal Karosseri & Auto AS er komplett merkeforhandler for Mercedes-Benz, KIA og Peugeot.

I årenes løp er det foretatt store utvidelser for å skaffe plass til oppretteravdeling, lakkeringsverksted, bilverksted, kontorer, ekspedisjon, lastebilverksted og delelager. Den siste bygningsmessige tilveksten er det topp moderne skadesenteret som stod ferdig i 2004. Vårt anlegg som i dag omfatter ca 4500 m2 verksted og det er i årens løp hele tiden gjort investeringer for å holde alle våre lokaler til å.

Vi kunne i 2007 se tilbake på 60 år med historie og erfaringer. Fremtidsutsiktene ser gode ut. Med fabrikker som Mercedes-Benz, KIA og Peugeot i ryggen representeres noe av det ypperste og samtidig det bredeste assortiment som finnes på markedet i dag av både person og varebiler. Anleggene oppgraderes stadig både teknisk og miljømessig. Trofaste og dyktige medarbeidere skoleres stadig for å betjene en bilpark som hele tiden er under utvikling.

I 2012 gjorde vi foreløpig siste investering bygningsmessig med å utvide vår salgshall med 700m2. Så nå har vi ca 1200m2 utstillingslokaler.

I 2015 ble vi autorisert som Mercedes-Benz buss verksted.

I 2017 bygde vi nytt verksted for lastebil og buss. Nå har vi 3 gjennomgående verkstedløp med egen verkstedgrav for PKK, service og reperasjoner.